تخمه آفتابگردان مزاياي زيادي براي سلامتي، از جمله توانايي تحريک رشد مو، ترويج سلامت قلب، کمک به کاهش وزن، کاهش کلسترول و اثرات ضد سرطاني دارد. تخمه هاي آفتابگردان به عنوان يکي از محبوب ترين و آسان ترين ميان وعده هاي موجود در دسترس هستند که نه تنها براي خوردن مفيدند، بلکه از مزاياي سلامتي نيز برخوردار مي باشند.
تخمه هاي آفتابگردان، دانه هاي گياه آفتابگردان با نام علمي Helianthus annuus است. سه نوع بذر رايج آفتابگردان بطور معمول استفاده مي شود – يکي از آن ها براي روغن و دو تاي ديگر داراي سطوح متفاوت از چربي هاي تک و چند غير اشباع و اشباع شده هستند. در اين جا مزاياي بالقوه سلامت تخمه آفتابگردان اهميت پيدا مي کند. بذرهايي که اغلب مصرف مي شوند، به جاي اينکه با يک پوسته سياه پوشيده شده باشند، راه راه يا نقطه نقطه هستند.
تخمه آفتابگردان عمدتا به عنوان ميان وعده در بسياري از نقاط جهان مصرف مي شود. آن ها را مي توان بصورت کامل يا هسته جدا شده از پوسته مصرف کرد.
تخمه هاي آفتابگردان فقط يک ميان وعده نيستند. آن ها مقدار قابل توجهي از ويتامين E (آلفا توکوفرول) و B6 را به بدن مي رسانند. بر طبق گزارش USDA، آن ها همچنين حاوي آنتي اکسيدان ها و کاروتنوئيد هاي مختلفي که از سيستم ايمني بدن پشتيباني مي کنند، هستند. مقدار متوسطي تيامين، سديم، منيزيم، سلنيوم، منگنز و فسفر در تخمه هاي آفتابگردان وجود دارد، در حالي که پوسته بيروني فيبر غذايي را فراهم مي کند. همچنين مقدار کمي روي، مس و آهن نيز همراه با ويتامين هاي خانواده B در آن ها وجود دارند. شايد مهم ترين چيز در تخمه هاي آفتابگردان، ميزان چربي هاي غير اشباع با نام فيتواسترول باشد. يک چهارم فنجان تخمه آفتابگردان خشک، حاوي بيش از 200 کالري مي باشد.
ادامه مطلب لينک زير:
خواص تخمه آفتابگردان خام، طبع، تاثير بر کبد، چاقي و نکات مهم ديگر
درباره این سایت